5 Aralık 2008 Cuma

Firefox Kullanıcıları Aman Dikkat

. 5 Aralık 2008 Cuma

Firefox kullanıcıları bu yazıya kulak verin

Bir Firefox kullanıcısı olarak bu yazı dikkatimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim.Çünkü dikkat edilmezse durum gerçekten ciddi.Haber ise şöyle:

BitDefender’dan geçtiğimiz günlerde Firefox kullanıcılarını çok yakından ilgilendiren, son derece önemli bir uyarı geldi.



Kendini Firefox eklentisi olarak gösteren zararlının kullanıcı tarafından sisteme kurulması durumunda Chromelnject-A isimli şifre çalıcı fonksiyonu bulunan Trojan da Windows kurulu PC’lere bulaşmış oluyor.


Bir kere yüklendiğinde Firefox’un Plugin klasörüne yerleşen söz konusu Trojan, Firefox’un her açılışı esnasında kendini tekrar aktive edebiliyor. Trojan’ın elde ettiği login bilgileri, daha sonra Rusya’da bulunan bir sunucuya iletiliyor.


BitDefender’dan yapılan açıklamaya göre Chromelnject-A isimli Trojan henüz çok yeni olduğundan Firefox kullanıcıları için ciddi bir tehdit unsuru haline gelmiş durumda.

Trojan henüz çok yeni olduğundan Firefox kullanıcıları için ciddi bir tehdit unsuru haline gelmiş durumda.İlerki günlerde çok kişinin başı yanabilir.

Belki Bunlarlada İlgilenirsin



0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder

 
Namablogkamu is proudly powered by | Teknano 2008 Teknano