8 Aralık 2008 Pazartesi

Koobface virüsü Facebok'ta

. 8 Aralık 2008 Pazartesi

Facebook kullanıcıları dikkat.Son günlerde koobface virüsü kullanıcılar arasında yayılmaya başlamış.Peki bu virüs nedir,nasıl bulaşır..

Virüs genellikle listenizde ekli bir arkadaşınız tarafından, kimi zamanlarda ise arkadaşınız olmayıp sadece aynı ağı paylaştığınız birisi tarafından size yollanan "you look just awesome on this new video" (bu videoda harika görünüyorsun) ya da 'muhteşemsin, çok güzelsin vs..' başlıklı bir mesajın içinde saklı.



Siz bu açtığınız vakit karşınıza tıklamanız için bir video linki çıkıyor. Eğer bu linki tıklamazsanız sorun yok, tıklamanız halinde ise bir video linkine yönlendiriliyorsunuz. Bu linkle beraber içeriği seyredebilmek için 'adobe flash' versiyonunuzu güncellemeniz gerektiği uyarısı veriliyor ve karşınıza açılan pencerede flash_player.exe. uzantılı bir dosyayı indirmeniz isteniyor. Dosyayı indirmeyi onayladığınız anda ise virüs sisteminize 'tinyproxy.exe' ismiyle sızıyor.

Sisteminize yerleşen virüs, belirli aralıklarla bilgisayarınızın 20 saniye içinde kapanacağı uyarısını vermeye başlıyor, girmeye çalıştığınız siteler yerine farklı sitelerin açılmasına neden oluyor hatta güvenlik yazılımları üreten McAfee firmasında görevli araştırmacılardan Craig Schmugar'a göre virüsün daha sonra başka şüpheli uygulamaları da sisteminize yüklemesi de ihtimal dahilinde olan felaket senaryolarından bir tanesi. Facebook gibi sosyal ağ mesajlaşma sistemi kullanarak bilgisayarlara bulaşan virüsün nihai amacı ise kredi kartı gibi finansal bilgilerin çalınması.

Facebook güvenlik laboratuvarında görevli Chris Boyd da konuyla ilgili olarak, bu ve buna benzer herhangi bir mesajın ya da kaynağı bilinmeyen e-postaların veya eklentilerinin kimden gelirse gelsin asla açılmaması uyarısında bulunuyor.

Belki Bunlarlada İlgilenirsin



0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder

 
Namablogkamu is proudly powered by | Teknano 2008 Teknano